Manisa'da ağrılarla mücadele eğitimi
MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde gerçekleşen etkinlikte, hem akademik hem de toplumsal boyutta ağrısız bir yaşam için atılmış önemli bir adım oldu. Ağrılarla mücadele konusunda doğru bilginin yaygınlaştırılması, daha sağlıklı bir toplum için kritik bir öneme sahip olduğu belirtildi.
Ağrı, yaşam kalitesini düşüren en büyük sağlık sorunlarından biri. Ancak, doğru yöntemlerle tedavi edilebileceği bilinci her geçen gün yaygınlaşıyor. Bu kapsamda, tüm kıtalarda eş zamanlı olarak düzenlenen 2. Dünya Rejyonel Anestezi ve Ağrı Tedavisi Günü etkinliklerinden biri, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Türkiye’de İstanbul, Ankara ve Manisa olmak üzere 3 ilde aynı anda gerçekleştirilen programda, katılımcılara ağrı tedavisinde uygulanan güncel yöntemler ve rejyonel anestezi teknikleri öğretildi. MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, etkinlik hakkında bilgi vererek, “Ağrı, akut veya kronik olarak sınıflandırılabilir. Akut ağrılar ameliyat sonrası oluşabilirken, kronik ağrılar kanser ağrıları ya da eklem problemleri gibi uzun süreli sağlık sorunlarını içeriyor. Bu kursun amacı, hem hastaların ağrılarla mücadele etmesine destek olmak hem de uzmanlara bu konuda yeni tedavi yaklaşımlarını aktarmaktır” dedi.
"Ağrısız Bir Yaşam İçin Çalışıyoruz"
Başhekim Prof. Dr. Topçu, ağrının doğru tedavi yöntemleriyle kontrol altına alınabileceğini belirterek, “Kursumuzda, tüm bu ağrı çeşitlerinin tedavi yöntemlerini öğretiyoruz. Amacımız, hiçbir hastanın ağrıyla yaşamak zorunda kalmaması. Ağrı ile mücadelede en iyi yöntemleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Dünya çapında düzenlenen bu anlamlı günde, ağrı tedavisine yönelik farkındalık artırılırken, katılımcılara rejyonel anestezinin detayları uygulamalı olarak anlatıldı. Program, hem sağlık çalışanlarının bilgi düzeyini artırmak hem de toplum genelinde ağrı tedavisinin önemine dikkat çekmek açısından büyük önem taşıyor.